2.6.09

Kui pikk aeg on nelikümmend neli päeva?

Mul ei olnud tegelikult plaanis sellest blogida, aga see ei anna mulle rahu.
.
Ma kuulasin mõned päevad tagasi üle pika aja The Gazette'i lugu 「体温」 ("Taion") ja avastasin, et kuigi ma tean juba paar aastat, et laul on pühendatud ühele tapetud jaapani neiule, ei ole ma tema looga lähemalt tutvunud. Tegin seda nüüd siis.
.
1988. aasta novembris röövisid neli Tokyo noormeest (A - 18, B - 17, C - 16, D - 17) 16-aastase keskkoolineiu, Junko Furuta, ja hoidsid teda 44 päeva vangistuses C vanemate majas.
.
A sundis Junkot helistama vanematele ja teatama neile, et ta on kodust ära jooksnud, kuid on ohutus kohas koos sõbraga. Junkot sunniti alguses esinema C tüdruksõbrana, kuid näitemängust loobuti, kui selgus, et C vanemad ei kavatse politseid kutsuda. Junko palus C vanematelt korduvalt abi, kuid nad ei teinud midagi, sest kartsid A'd, kes oli seotud Jaapani maffiaga (yakuza).
.
44 päeva jooksul Junkot vägistati (nii nelja poisi kui ka mitmete nende sõprade poolt), peksti golfikeppide ja kõige muu kättesattunuga ning põletati sigarettide ja välgumihklitega. Junko vangistusest teadis ligikaudu 100 inimest. Tüdruk palus korduvalt poisse, et nad ta lihtsalt tapaksid.
.
4. jaanuaril 1989 peksid poisid Junko raudkangiga läbi, kallasid tüdruku süütevedelikuga üle ja panid ta põlema. Junko suri hiljem samal päeval valushoki tõttu. Poiste sõnul olid nad arvanud, et Junko teeskleb ja et ta vigastused polnud tegelikult tõsised... Tüdruku laiba peitsid nad tsemendiga täidetud tünni.
.
Kuna kurjategijad olid alaealised, ei avalikustanud kohus nende nimesid, kuid ajakiri Shuukan Bunshun avalikustas nimed teatades, et jõhkardid ei vaja inimõigusi. Neile esitati süüdistus surmaga lõppenud kehavigastuste tekitamises (mitte tapmises). A vanemad maksid Junko perele kompensatsiooniks 50 miljonit jeeni (umbes 5 700 000 Eesti krooni) ning poisid istusid mõned aastad noortevanglas.
.
.
Nüüd ma alles tean, miks 「体温」 on nii valus ja raske lugu, nagu see on.
.

2 kommentaari:

shin(anai) tako! ütles ...

jesus. o_O

Jaak ütles ...

second that x_O