10.2.13

Viimased tagantjärele tähelepanekud ja muud avastused Kanadast.

* Valdav enamik inimesi seal ongi nii viisakad ja abivalmid, kui räägitakse. Samuti on kõik väga jutukad ja kõigil on aega igal pool natuke lobiseda, ka võhivõõrastega. Väikelinnade tänavatel ütlevad võõrad vastutulijad tere, eriti kui nad on parajasti oma koera jalutamas, ja inimesed vabandavad ette ja taha kõikvõimalikel põhjustel. Bussid vabandavad ka, kui nad parajasti ei sõida.















* Bussidesse pealeminek toimub esiuksest, pilet tuleb osta bussijuhi käest. Tagumised uksed avanevad ainult mahaminekuks, kui neid seestpoolt lükata. Kahekordsed bussid on neil ka. Bussist maha minnes hüütakse bussijuhile aitäh.
* Vähemalt meie Starbucksi kõrval asuva lemmikloomatarvete poe ees on suur kauss värske veega, millest möödujad saavad oma kutsusid joota.
* Avalikke prügikaste on vähe, eriti kesklinnast väljas ja eriti Tallinnaga võrreldes.
* Sõidutee ääres nosivad vahel jänesed mitmekesi rohtu.
* Kanada uued rahatähed (mida nt Blaze'i ema polnud veel näinudki) on imelikust libedast plastikulaadsest materjalist, mis on palju vastupidavam (ja raskemini võltsitav) kui puuvillpaber, ja põnevate läbipaistvate osadega. Mulle meeldib.
* Kõigele ostetavale lisandub käibemaks alles kassas, mis tähendab, et sa ei tea, kui palju sul tegelikult raha kulub enne, kui sa juba maksma pead. Mulle ei meeldi.
* Söögikohtades kehtib free refills süsteem. Ostad joogi jaoks topsi ja siis käid ja täidad seda ise nii palju, kui tahad.
* Toidupoes pakib kassiir kohe kõik su asjad kilekottidesse, kui sa kisama ei pista, et sul on endal kott kaasas. Siis ta pakib asjad ise sinu kotti. Kilekotid on neil absurdselt väikesed ka, et neid saaks ikka mitu tükki korraga ära kasutada.
* Miinimumpalk aastal 2012 oli 10,25 CAD tunnis, see on peaaegu 8 eurot. Samal ajal Eestis 1,80€.
* Piim säilib 2-3 nädalat ja sellel pole piima järelmaitset.
* Üks tädi lasi mul Calgary lennujaamas mingile küsimustikule vastata ja ütles, et ma räägin inglise keelt kanada aktsendiga.

1 kommentaar:

Ari ütles ...

See free refills süsteem meenutab veidike Jaapanis populaarset 飲み放題 食べ放題 asja. Nomihoudai on minu arvates parem.. eriti palava suve ajal. Süüa nagunii väga palju ei jaksaks, sest portsud on suured.
Ilus miinimumpalk on Kanadas. Oleks meil keskmine ka selline...nagu nende miinimum..Tahan Kanadasse.